De tweede in rij voor het ‘kettinginterview’. Na dat Vulpen mij geïnterviewd had, is het nu mijn beurt om iemand te interviewen. 

Ik heb Torretjeee gekozen omdat haar foto’s van de  binnenglijbaan me altijd zijn bijgebleven, zo super leuk! Ik was benieuwd naar haar gezinsleven. 

Als eerst weer de basis: Vertel eens wat over jou en je gezin? 

Mijn vriend (36) en ik (30) begonnen ooit met 2 katten. Later kregen we 2 zoons de oudste is nu net 4 jaar en de jongste net 2 jaar. 

Mijn hobby’s zijn:
Werken in mijn moestuin.
Sporten.
En ik ben graag creatief bezig, maar beland steeds in verschillende projecten. Dan ga ik ineens fanatiek naaien of ineens haken en vorig jaar leek mij een Bullet journal bijhouden een leuk idee. De uitkomst is dat ik altijd half afgemaakte dingen in huis heb liggen.

Ik ben om het moment bezig met het herstellen van wolletjes. En van volwassen wollen truien, kinderkleding maken.

Hoe ziet een dag met je gezin eruit?

Op een vrije dag dan staan we allemaal langzaam op. Meestal blijft een van ons nog liggen en de ander gaat met de kinderen naar beneden. En in de ochtend ondernemen we altijd wel iets. Naar het bos, moestuin of langs kringloopwinkels bijvoorbeeld. En in de middag slaapt de jongste nog dus zijn we dan weer thuis. De tv blijft uit wel staat er vaak muziek aan en speelt de oudste graag met Lego. In de weekenden hebben we vaak wel iets te doen, verjaardagen of gewoon visite. En we hebben een abonnement op de dierentuin, soms gaan er daar nog even 2/3 uurtjes heen in de middag. Als ik het zo op schrijf ziet dat er ontspannen uit, ik heb even weg gelaten dat ik tussendoor nog 3 wassen draai en de rest van het huishouden doe. En tijdens het wassen mijn vriend aanspoor om zijn telefoon weg te leggen en ook even wat te gaan doen. Ik ervaar de dagen met mijn gezin wel ontspannen. Alleen ben ik wel de gene die het ‘moet’ regelen. Maar ik denk dat het voor veel gezinnen wel herkenbaar is. Als ik niet zeg dat de badkamer schoongemaakt moet worden dan gebeurt dat ook niet. Hij ziet dat gewoon niet, en ik wil dat hij dat wel ziet.

We hebben thuis alleen een televisie beneden, veder geen schermen. Ik heb natuurlijk een telefoon en mijn vriend ook maar daar mogen de kinderen niet op. Ik vind het belangrijk dat ze zich kunnen vermaken zonder tv. Ik zet het dan ook niet in als lapmiddel. Dus wanneer ze vervelend zijn terwijl ik eten aan het koken ben verzin ik iets anders. Zo leren ze zichzelf en elkaar te vermaken op momenten dat ze moeten wachten of wanneer ze zich vervelen.

Op welke momenten heb je tijd voor jezelf? 

Ik ga regelmatig wel een dagje of een weekendje weg. En de maandagmiddag heb ik altijd voor mijzelf. Dat is eigenlijk uit praktische redenen ontstaan. Op het moment dat ik vrij ben lag mijn oudste net te slapen op de opvang. En daar werken ze met dagdelen dus was ik nooit op tijd om hem voor die tijd op te halen. En nu met de jongste erbij hetzelfde eigenlijk. En ik vind het heerlijk om die paar uurtjes te hebben. Soms doe ik helemaal niks zoals vandaag, lekker een serie kijken. Maar ik gebruik deze tijd ook om cadeautjes te kopen, boodschappen te doen of te sporten.

Wat zijn je ultieme tips om de kinderen te vermaken tijdens het eten koken?

Tips zijn natuurlijk wel gericht op mijn kinderen. Ik zet mijn jongste vaak aan tafel (vast in zijn tuigje) met iets te spelen. Meestal is dat de klei, en dan neem ik maar even voor lief dat hij het eventueel opeet . En mijn oudste mag zelf kiezen wat hij wil doen, maar die kan zelf goed spelen.
En voorbereiden van eten werkt ook echt. Dus wanneer de jongste slaapt dan vast de groente al snijden. Of de pastasaus al maken, dan hoef ik in de avond alleen nog maar de pasta te koken.

Laatste forumberichten over "Kettinginterview: Torretjeee"

Berichten laden...

Praat ook mee!